Stijn

Ergotherapeut Geriatrisch Revalidatiecentrum

Als je denkt dat het niet uitdagend genoeg is, kijk dan maar eens naar geriatrische revalidatiezorg

Persoonlijke zorg trok mij niet zo aan, dus toen kwam ik al snel uit bij ergotherapie. Het beroep is erg divers: jongeren, ouderen, kinderen, het kan allemaal. Maar de basis is om te zorgen dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven en de kwaliteit van leven kunnen behouden. 

Tijdens mijn opleiding had ik minder affiniteit om met ouderen te werken. Toen ik moest kiezen voor een stage, heb ik toch bewust voor deze doelgroep gekozen omdat ik het zelf wilde ervaren. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. De grote dankbaarheid van deze mensen en de complexiteit van de vraagstukken, hebben mij op andere gedachten gebracht.

Je maakt bijzondere momenten mee, vooral bij intensieve behandelingen. Je ziet elkaar elke dag en je werkt elke dag samen, dat geeft een band. Zo is er een casus die ik niet snel zal vergeten. Het was een opname van een man die door een herseninfarct niet meer op eigen kracht op kon staan en noodgedwongen in bed moest liggen. Na een intensief revalidatietraject van maanden is het gelukt om deze persoon weer naar huis te kunnen laten gaan. Dat is een van de mooiste dingen in mijn vak, samen met het hele team én de cliënt een doel voor ogen hebben en deze samen realiseren. Een 'dankjewel' krijgen is fijn, maar is niet nodig, het is tenslotte mijn werk.

Veel mensen hebben een minimaal beeld van de zorg. Het is heel breed is, meer dan alleen persoonlijke en medische handelingen. Alleen al bij Land van Horne zijn er zo veel verschillende doelgroepen. Je bepaalt zelf welke kant je op wilt. Als je denkt dat het niet uitdagend genoeg is, kijk dan maar eens naar geriatrische revalidatiezorg. Daar zit meer uitdaging in dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Per 1 juni 2020 is Stijn begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Land van Horne. Hij is adviseur Zorgtechnologie op de afdeling Informatisering & Automatisering.


Bekijk alle verhalen