Sanne

Diëtiste Behandelcentrum aan het Zorgplein Land van Horne

We zaten met het Huntington team bij elkaar toen opeens een echtgenote van een cliënt binnenkwam met een grote boodschappentas vol met kleine bedankjes. Deze blijk van waardering overviel mij.

Als student aan de opleiding Food Design and Innovation wist ik al snel dat ik me verder wilde verdiepen in diëtetiek. Via een omweg ben ik dan ook deze opleiding gaan volgen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Bij Land van Horne ben ik begonnen op de afdelingen Somatiek van zorgcentrum Martinus en Geriatrische RevalidatiezorgNu behandel ik ook de cliënten van de afdeling Huntington, de afdeling Somatiek en de cliënten van de eerstelijnszorg. Ik heb veel uitdaging op de afdeling Huntington. De samenwerking in een multidisciplinair team en de complexiteit van het ziektebeeld spreken me erg aan.  

De ouderenzorg is de toekomst vanwege de vergrijzing. Ouderen hechten veel waarde aan goedlekker eten en deze mening deel ik. Bij deze doelgroep is het dan ook belangrijk om de medische zorg af te wegen tegen de kwaliteit van leven. De behandeling is geslaagd als de cliënt het niet als dieet ervaart, maar als een kleine verandering in het dagelijkse leven. 

Een moment dat ik niet snel zal vergeten is ongeveer 3 jaar geleden. We zaten met het Huntington team bij elkaar toen opeens een echtgenote van een cliënt binnenkwam met een grote boodschappentas vol met kleine bedankjes. Deze blijk van waardering overviel mij. Ik had geen benul dat wij als team zoveel betekend hebben. 

De variatie in mijn beroep daagt mij uit! Zo ben ik voor de schermen met cliënten bezig en achter de schermen met projecten waarbij voeding een rol speelt. Er is nog ruimte voor verbetering als we kijken naar de positie die voeding en een diëtist hebben in de zorg. Iedereen heeft een mening over voeding en daar moeten we met zijn allen over in gesprek blijven en vooral blijven samenwerken.  


Bekijk alle verhalen