Rob

Zorgmanager Zorgcentrum Hieronymus, Zorgcentrum Ververshof, Zorgcentrum Rust in Roy

Met de kennis, wetenschap en ervaring die je opdoet in de zorg, word je een rijker mens

Ik ben de zorg ingegaan door mijn zus, zij werkte als ziekenverzorgster in een verpleeghuis. Als ze thuis kwam van haar werk werd ik altijd geboeid door haar verhalen. Als 16 jarige jongen besloot ik haar achterna te gaan naar hetzelfde verpleeghuis.

Als eerste broeder in het verpleeghuis, nam ik een sprong in het diepe. Er waren nog geen uniformen voor mannen, maar die werden gelukkig snel aangeschaft en ik werd meteen ingezet om zonder tillift de zware cliënten te helpen. Ik volgde destijds de opleiding ziekenverzorging, tegenwoordig vergelijkbaar met Verzorgende IG niveau 3.

Vervolgens rondde ik de opleiding verpleegkunde-A af. Waarna ik in militaire dienst moest. Na mijn dienstplicht was er geen baan te vinden in de zorg. Ik werkte 6 jaar in een fabriek tot ik op tv een oproep zag voor verpleegkundigen. Ik vond een baan in een ziekenhuis, waar ik me gespecialiseerd heb als oncologie verpleegkundige. Hierna volgde ik enkele managementopleidingen en ben ik als afdelingshoofd in een verpleeghuis gaan werken. Deze locatie fuseerde met Stichting Land van Horne en sindsdien ben ik alleen nog maar werkzaam geweest bij deze mooie club. De laatste 7 jaar als zorgmanager.

Het voornaamste in mijn werk vind ik teamleiders de mogelijkheden geven om te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan. Ik stimuleer ondernemerschap en waardeer het als een teamleider het lef heeft om een keer de binnenbocht te nemen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het goed gaat met de medewerkers. Want alleen als dat het geval is kunnen wij cliënten een geweldige laatste woonplaats bieden. Ik wil datgene wat nodig is beschikbaar maken voor de teamleiders. Ik zorg dat de financiën in orde zijn, maak scholing mogelijk, zorg dat ze met plezier naar het werk gaan en er binnen mijn mogelijkheden voldoende mensen zijn. Dat laatste is in de huidige tijd natuurlijk een enorme opgave, maar daar sta en ga ik voor. Ik hoop dat ik dit buitengewoon mooie werk tot mijn pensioen kan doen.

Als je me vraagt waarom je in de zorg moet werken. Dan zeg ik omdat het je innerlijk verrijkt. Niet zo'n cliché antwoord als ik werk graag met mensen. Werken in de zorg verrijkt je spectrum, het geeft je zoveel meer dan ander werk. Met de kennis, wetenschap en ervaring die je opdoet in de zorg, word je een rijker mens.


Bekijk alle verhalen