Nick

Leerling verzorgende IG Zorgcentrum St. Joseph

Door voor anderen te zorgen, krijg je veel terug, niet in spullen of geld, maar pure oprechtheid

Na de opleiding Helpende, ben ik de kappersopleiding gaan volgen. In 2018 kwam ik op het punt dat ik mezelf verder wilde ontwikkelen en toen ben ik van het kappersvak teruggegaan naar de zorg. Dat was de beste keuze!

Mijn eerste dag in de zorg begon in zorgcentrum Witven in Someren en dat voelde zo goed! Na een korte periode heeft mijn teamleidster mij de BBL opleiding Verzorgende IG aangeboden. Vanwege mijn leergierigheid en gedrevenheid kon ik niet anders dan instemmen. In het najaar van 2018 ben ik hiermee gestart. Omdat de opleiding mij goed vergaat, mag ik deze verkort volgen. Als alles goed verloopt, heb ik binnenkort mijn diploma op zak.

Ik ben de komende jaren nog niet uitgeleerd. Zo wil ik nog de opleiding Verpleegkunde volgen. Mijn uiteindelijke doel is om voor terminale cliënten te zorgen. Dit lijkt mij ontzettend mooi en dankbaar werk. Juist in deze fase van het leven 
kun je veel betekenen voor de cliënt en familie. Ook staat nachtdiensten draaien hoog op mijn lijstje. De zelfstandigheid en verantwoordelijkheid tijdens deze diensten spreken mij erg aan. 

In mijn werk heb ik mijzelf beter leren kennen, zo ben ik erg perfectionistisch. Een pluspunt kan ook een valkuil zijn. Dankzij mijn collega's heb ik veel meer los kunnen
laten. Door voor anderen te zorgen, krijg je veel terug, niet in spullen of geld, maar pure oprechtheid. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een keer mee te lopen in de zorg, zodat je het zelf kunt ervaren.


Bekijk alle verhalen