Mw Boerop

Terugblik 1 jaar coronavirus Zorgcentrum Hieronymus

Zelf vind ik het wel goed dat de maatregelen zo streng zijn, maar nu is er ook niks aan. Ik hoop snel weer op een terrasje te kunnen zitten.

Mevrouw Boerop woont in Hieronymus en gaat er graag op uit, maar door het coronavirus is dit momenteel net allemaal iets lastiger.

Testen en quarantaine
"Het afgelopen jaar is een moeilijke tijd geweest. Ik ben zelf al 3 keer getest op het coronavirus. Gelukkig waren die testen altijd negatief, maar laten testen is echt geen pretje. Ook ben ik zo'n 6 keer in quarantaine geweest wegens een besmetting op de afdeling. Dat vond ik verschrikkelijk."

 Veel bellen
"Omdat mijn familie niet in de buurt woont krijg ik normaliter niet heel vaak bezoek. Wel bel ik regelmatig met mijn zoon en kleinkinderen en krijg ik vaak kaartjes, bloemen of leuke tekeningen. Ik heb nog een zus die in Helmond woont, met haar bel ik zo ongeveer iedere avond. Sinds mijn man is overleden heb ik een hele lieve mantelzorger. Als het mooi weer is gaan we regelmatig wandelen. Dan gaan we ergens iets lekkers eten of een cappuccino drinken. Jammer genoeg kan dat allemaal niet meer, dat mis ik wel."

Druk op de zorg
"Iets wat ik helaas ook merk is dat de zorg het druk heeft. Omdat ik erg afhankelijk ben van het personeel, kan ik niet zelf even een rondje lopen of naar buiten. Daar moet ik dan soms lang op wachten. Het is vervelend, maar mijn familie en ik begrijpen het wel, vooral onder deze omstandigheden."

Tijdbesteding
"Toen ik hoorde dat de kappers weer open mochten, heb ik meteen gebeld voor een afspraak. Want ik moet toch echt weer geknipt en gewatergolfd worden. Om mijn tijd door te komen brei ik veel. Ook maak ik wel eens puzzels in puzzelboekjes, maar dat is puur uit verveling. Ik hoop dat het gauw allemaal voorbij is. Zelf vind ik het wel goed dat de maatregelen zo streng zijn, maar nu is er ook niks aan. Ik hoop snel weer op een terrasje te kunnen zitten."


Bekijk alle verhalen