Liona

Verzorgende IG Zorgcentrum St. Joseph - PG afdeling

De waardering dat je in de ouderenzorg krijgt, krijg je in geen ander werk

Ik werk alweer 6 jaar in de zorg. Tijdens mijn BBL opleiding Verzorgende IG heb ik tijdens mijn stage in zorgcentrum Hieronymus voor het eerst gewerkt in de zorg. Dit was geweldig. De band die je opbouwt met ouderen is bijzonder. Hierna maakte ik kennis met de doelgroep dementie, tijdens deze stage kwam ik er achter dat werken met deze groep kwetsbare ouderen erg speciaal is. In plaats van 'dankjewel' krijg je een glimlach of een glinstering in hun ogen.

Dementie kan allerlei gedragsveranderingen met zich meebrengen, zoals weerstand en boosheid, maar je leert hier mee omgaan. Ik zie het dan ook als een uitdaging om hier op een professionele wijze mee om te gaan.

Na het afronden van deze opleiding ben ik gaan werken op het kleinschalig wonen in zorgcentrum St. Joseph. Al snel werd mij de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) aangeboden en deze heb ik na 1 jaar succesvol afgerond. Sinds kort volg ik de opleiding Verpleegkunde via Land van Horne en loop stage op de Huntingtonafdeling.

Door de verschillende stages heb ik op veel afdelingen een kijkje kunnen nemen. Op deze manier leer je de organisatie goed kennen en heb ik mij op verschillende gebieden kunnen ontwikkelen. Een cliënt in de thuiszorg zal ik niet snel vergeten. Stipt om 8 uur 's morgens dronk hij een kopje koffie. Als ik bij deze cliënt was vroeg hij altijd wanneer ik er weer was, zodat hij de volgende keer ook weer voor mij een kopje koffie klaar kon zetten. Dat was zo lief.

De waardering dat je in de ouderenzorg krijgt, krijg je in geen ander werk. Als ik een drukke dag heb en krijg een glimlach op hun gezicht getoverd, dan is dat zoveel waard. Het geeft mij veel voldoening om voor deze mensen een fijne dag te zorgen. Ik hou van deze baan!


Bekijk alle verhalen