Liona

Verzorgende IG Zorgcentrum St. Joseph - PG afdeling

Deze waardering krijg je nergens anders.

Ik werk nu 6 jaar in de zorg. Tijdens mijn BBL-opleiding Verzorgende IG heb ik voor het eerst gewerkt in de zorg. Dit was geweldig! De band die je opbouwt met ouderen is bijzonder. 

Een glimlach als dank je wel 

In mijn stageperiode leerde ik zorgen voor ouderen met dementie. Ik kwam erachter dat werken met deze ouderen erg speciaal is. In plaats van 'dankjewel' krijg je een glimlach of zie je een glinstering in hun ogen. Dementie kan allerlei gedragsveranderingen met zich meebrengen, zoals weerstand en boosheid. Ik zie het dan ook als uitdaging om hier op een professionele wijze mee om te gaan.  

Kopje koffie staat klaar 

Een cliënt in de thuiszorg, die ik niet snel zal vergeten, dronk iedere ochtend stipt om 8 uur een kopje koffie. Hij vroeg altijd aan mij wanneer ik weer langskwam, zodat hij ook voor mij de volgende keer een kopje koffie klaar kon zetten. Dat is toch lief. De waardering die je in de ouderenzorg krijgt, krijg je nergens anders. Als ik een drukke dag heb en ik krijg een glimlach op iemand zijn gezicht getoverd, dan is dat zoveel waard. Het geeft mij veel voldoening om mensen een fijne dag te bezorgen. Ik houd van deze baan!  

Vele ontwikkelingsmogelijkheden 

Na het afronden van de BBL-opleiding Verzorgende IG, werd mij al snel de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) aangeboden en deze heb ik na 1 jaar succesvol afgerond. Sinds kort volg ik de BBL-opleiding Verpleegkunde via Land van Horne en loop stage op de Huntingtonafdeling. Door deze opleidingen heb ik tijdens mijn stageperiodes een kijkje kunnen nemen op verschillende afdelingen. Op deze manier leer je de organisatie goed kennen en heb ik mij op diverse gebieden kunnen ontwikkelen.  


Bekijk alle verhalen