Lies

Verzorgende IG Zorgcentrum St. Joseph - PG afdeling

Ik geef veel, maar krijg het tienvoudige terug

Ik ben 73 jaar en werk nog steeds in de zorg. Officieel ging ik vijf jaar geleden met pensioen, maar ik ben nooit gestopt met werken. Ik heb 45 jaar als verpleegkundige gewerkt, maar sinds enkele jaren ben ik verzorgende IG en houd ik mij vooral bezig met de dagelijkse verzorging van mensen. Volgens mijn contract doe ik dat vier uur per week, maar soms werk ik wel 30 of 40 uur om alle gaten op te vangen in het rooster. Een sportschool heb ik dus niet nodig.

Ik geef een beetje, maar krijg het tienvoudige terug. Ik denk dat het vooral zit in het contact dat je maakt met de bewoners. Ze zijn dementerend, maar allemaal hebben ze een levensverhaal waar je op kunt aanhaken. Ik vind het mooi met ze mee te gaan in hun herinneringen en hen in hun waarde te laten. We praten over het verleden, kijken naar plaatjes of lezen boeken. Mensen weten vaak nog veel over vroeger dus dan kan je echt contact met ze maken.

Door dit werk besef ik dat het een voorrecht is gezond te zijn. Ik ben blij dat ik dit nog kan doen en zo lang het kan en nodig is, blijf ik het doen.


Bekijk alle verhalen