Verhaal van

Karin Vaas - Truijen

Karin Vaas - Truijen

Terugblik 1 jaar coronavirus Zorgcentrum St. Elisabeth

Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik vooral trots op mijn moeder.

Karin Vaas - Truijen is mantelzorger van haar moeder, die woonachtig is in zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen.

Machteloos
"Het moment waarop de verpleeg- en verzorgingshuizen de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus, is mij van het afgelopen jaar het meest bijgebleven. Dat besluit had een enorme impact op mijn moeder. Normaal ging ze overdag naar de dagbesteding en kreeg ze regelmatig bezoek, maar dat kon allemaal niet meer. Ze sliep veel en keek televisie, dat was moeilijk om te zien. Ik voelde me machteloos. Ondertussen deden de zorgmedewerkers van St. Elisabeth ontzettend hun best, ze namen mijn moeder mee voor een wandeling, maakten een praatje en organiseerden allerlei activiteiten. Daar ben ik ze erg dankbaar voor. Zo had mijn moeder toch nog iets om naar uit te kijken."

Trots
"De eerste keer beeldbellen, het eerste raambezoek en het moment waarop ik mijn moeder weer mocht bezoeken, waren heel speciaal. Het was heel fijn om mijn moeder weer te zien, dat stelde me toch een beetje gerust. Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik vooral trots op mijn moeder. Ze dealt iedere keer opnieuw met de veranderende coronamaatregelen. Momenteel moet ze de kleinkinderen al lange tijd missen vanwege de bezoekmaatregelen, hopelijk komt daar snel verandering in."

Dankbaar
"Omdat ik zelf ook werkzaam ben als zorgmedewerker binnen Land van Horne, in woonzorgcentrum Zuyderborgh, weet ik hoe zwaar deze tijd is. De werkdruk is hoger en de zorgvragen zijn zwaarder, toch doet iedereen iedere dag zijn uiterste best om hun werk goed uit te voeren. Ik ben de medewerkers van St. Elisabeth dan ook erg dankbaar voor alles. Dat als het kon, ze mijn moeder toch even meenamen voor een wandeling of een praatje met haar maakten. Die dankbaarheid geldt natuurlijk ook voor team Zuyderborgh en alle zorgmedewerkers in het land.

Me­vrouw Truij­en

Bekijk alle verhalen