Verhaal van

Jeroen Haex en Miranda Vermeulen-Leën

Jeroen Haex en Miranda Vermeulen-Leën

Terugblik 1 jaar coronavirus Woonzorgcentrum Hornehoof

Ook als team zijn we hechter geworden, maar ook met de andere afdelingen hebben we als eenheid gefunctioneerd en gepresteerd.

Jeroen Haex en Miranda Vermeulen-Leën zijn allebei werkzaam bij zorgcentrum Hornehoof in Weert. Hij als verzorgende IG op de afdeling Somatiek, zij als woonzorgbegeleider op de PG afdeling.

Reality check
Jeroen: "De eerste golf van het coronavirus zijn we goed doorgekomen, maar tijdens de tweede golf hadden we meerdere besmettingen op de afdeling. Dat was wel even een reality check. Je hebt je erop voorbereid en weet dat je risico loopt, maar daadwerkelijk de frontlinie ingaan, was wel een realiteitscheck."
Miranda: "Het moment dat de PG afdeling een cohort werd, vond ik heftig. Maar wat ik ook niet zal vergeten is de weerslag die de lockdown heeft gehad op cliënten. Daardoor zag je veel cliënten in rap tempo achteruit gaan."

Bijzonder moment
Jeroen: "Tijdens de tweede golf moesten positief geteste cliënten van de somatische afdeling in isolatie op hun eigen kamer. Nadat ik een zieke cliënt verzorgd had moest ik weer door naar de volgende persoon. Ondanks dat deze persoon niets liever had dat ik bleef, had deze begrip voor het feit dat ik verder moest. Dat heeft mij zó ontzettend geraakt."

Samen sterk
Jeroen: "Een mooi moment was dat mantelzorgers die vroeger zelf in de zorg gewerkt hebben ons vrijwillig kwamen ondersteunen, dat is echt onvergetelijk! Ook als team zijn we hechter geworden, maar ook met de andere afdelingen hebben we als eenheid gefunctioneerd en gepresteerd."
Miranda: "Ja echt, samen stonden we sterk! Ik ben ook trots op onze draagkracht in cohort tijd en de bereidwilligheid van onze teamleiders. Het is ongelooflijk hoe zij zich voor ons ingezet hebben, zelf diensten draaien en overnemen, vragen hoe ze ons konden helpen: we hebben het écht samen gedaan. Niet alleen met de collega's, maar ook met de cliënten. Dit ging vaak met een flinke dosis humor, want dat was soms echt wel nodig om de sfeer wat luchtiger te maken."


Bekijk alle verhalen