Verhaal van

Ingrid Rehmann

Ingrid Rehmann

Terugblik 1 jaar coronavirus Zorgcentrum St. Joseph

De veerkracht van een ieder, van mezelf maar zeer zeker ook van mijn collega's in de zorg, de teamleiders, andere BOT-leden, is mij echt bijgebleven.

Ingrid Rehmann, werkzaam als GZ-psycholoog bij Land van Horne sinds 2007 en tijdens de coronacrisis onderdeel van het BOT-team (bedrijfsondersteuningsteam) bij St. Joseph.

Veerkracht
"De veerkracht van een ieder, van mezelf maar zeer zeker ook van mijn collega's in de zorg, de teamleiders, andere BOT-leden, is mij echt bijgebleven. Het is buitengewoon hoe iedereen met de ingrijpende situaties van het afgelopen jaar is omgegaan"

Stressvol jaar
"Het afgelopen jaar kent meerdere stressvolle momenten: de start van de besmettingen, de discussie over de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), de komst van de tweede golf, de veranderingen in de bezoekersregelingen en ook de veranderingen ten aanzien van de omgang met overlijdens. Minder mooi waren de vele momenten van confrontatie met het gevoel tekort te schieten. De medewerkers voelden dat ten opzichte van hun collega's, cliënten, mantelzorgers maar ook het eigen thuisfront. Ik voelde het ook bij mezelf, je wilt helpen maar je wordt geconfronteerd met de grenzen van wat mogelijk is. Dit riep gevoelens van machteloosheid op."

Trots op team Land van Horne
"Hoewel ik terugkijk op een pittig en stressvol jaar, besef ik ook weer dat zaken komen en gaan en dat een ieder van ons veerkracht bezit. Ik ben trots op het team dat Land van Horne heet. Land van Horne is niet alleen de naam van de stichting waarvoor we werken, maar Land van Horne staat voor mij symbool voor het teamwerk dat we verrichten om goede zorg te leveren, aan onze bewoners/mantelzorgers en elkaar."


Bekijk alle verhalen