Gerty

Wijkverpleegkundige Thuiszorg

In de thuiszorg kan ik er zelf voor zorgen dat ik mijn tijd bij de cliënt thuis zo optimaal mogelijk benut

Na 25 jaar ziekenhuiservaring als verpleegkundige, twee en half jaar geleden de switch durven maken naar de thuiszorg. Dit heeft me meer rust en regelmaat gegeven. In de thuiszorg kan ik er zelf voor zorgen dat ik mijn tijd bij de cliënt thuis zo goed mogelijk benut.

Het werken in de thuiszorg is zeer afwisselend. Ik bezoek oudere mensen, maar ook jongeren. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en indicatie. Daarom is de tijd bij de ene cliënt langer en bij de ander korter. Je bouwt een persoonlijke band met iemand op als je er langere tijd komt. Zo hebben vaak cliënten de deur al voor je open, en zijn ze blij als je er weer bent. Een praatje kunnen maken en interesse tonen van wat ze hebben meegemaakt wordt dan ook erg gewaardeerd.

Ik kom bij cliënten thuis voor diabeteszorg, wondzorg, stomazorg, palliatieve zorg, maar ook het geven van injecties, sondevoeding en andere verpleegtechnische handelingen behoren tot mijn takenpakket. Ik zie daarnaast ook dat patiënten tegenwoordig steeds sneller uit het ziekenhuis worden ontslagen na bijvoorbeeld een operatie. Waardoor het besef, en proces van acceptatie en het omgaan met pas thuis beginnen. Ook daar ondersteunen mijn collega's en ik bij, met een stukje begeleiding en inzet van eventuele hulpmiddelen.

Mijn werk geeft mij voldoening en waardering, omdat je echt iets voor een ander kunt betekenen. En dat doe ik samen met een team van fijne collega's. We zijn wel allemaal zelfstandig op pad, maar we kunnen elkaar altijd bereiken om even te overleggen of elkaar te helpen.


Bekijk alle verhalen