Familie Mestron

Geriatrisch Revalidatiecentrum

We zetten beiden de cliënt voorop, die staat op nummer 1

Sinds 2,5 jaar werken ze op dezelfde afdeling in het Geriatrisch Revalidatiecentrum, de tweelingzussen Jacky en Ashley Mestrom. Jacky werkt al langer op afdeling 3 maar ook Ashley kiest uiteindelijk voor de revalidatie. Ashley vertelt: "Ik werkte op de Huntingtonafdeling maar nam de verhalen van de cliënten teveel mee naar huis, ik ben toen bewust bij de flexpool gaan werken om zo verschillende afdelingen te zien. Uiteindelijk was ik bij revalidatie direct verkocht, dit paste het beste bij mij."

Aan een half woord genoeg
De dynamiek en diverse ziektebeelden bij de revalidatie maakt voor beide zussen het werk leuk, geen dag is hetzelfde. "Ik heb hiervoor in Hushoven gewerkt dus ik moest heel erg wennen aan het feit dat cliënten op de revalidatie zoveel mogelijk zelf moeten doen. Ik was juist gewend om ze alles uit handen te nemen", aldus Jacky. "We zetten beiden de cliënt voorop, die staat op nummer 1. We stimuleren de cliënt zoveel mogelijk om hun revalidatietraject succesvol te maken." Ze zien zichzelf over 5 jaar hier nog steeds werken. En vooral ook met elkaar. "We hebben aan een half woord genoeg. Als we samenwerken gaat het als vanzelf, we voelen elkaar heel erg goed aan", licht Ashley toe. "Dat zien ook collega's terug. Sommigen hebben wel moeite om ons uit elkaar te houden."

Dichter bij elkaar door corona
Het afgelopen jaar was een heftig jaar voor beide zussen omdat hun afdeling een corona-afdeling werd. "Onze ouders hadden daar wel moeite mee, het kwam heel dichtbij en dan ook nog eens bij ons allebei. Maar uiteindelijk was het juist heel fijn om het samen te kunnen doen, we hoeven elkaar maar aan te kijken om te weten of er iets is en dat was in die tijd erg prettig", aldus Ashley. Jacky vult aan, "De samenwerking binnen het revalidatiecentrum was fantastisch het afgelopen jaar. Niet alleen binnen het team, maar ook met de artsen en behandelaren. Iedereen hielp mee en we hadden veel steun aan elkaar. Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Ik hoop dat we dat in de toekomst kunnen behouden."


Bekijk alle verhalen