Familie Deckers

Zo moeder, zo dochters!

Verscholen tussen de stille bossen in het Leudal ligt zorgcentrum St. Elisabeth. Een prachtige locatie vervuld van rust. Totdat je de zussen Anne en Diede en hun moeder Anita in een ruimte bij elkaar zet... Dan start het vrolijke gekibbel en gelach!

Anita Deckers zit al 30 jaar in de zorg, gestart als verzorgende-IG, is ze na een hernia overgestapt naar de functie activiteitenbegeleider. Uiteindelijk is Anita vrijwilligers-coördinator geworden van de locaties St. Joseph, St. Charles en St. Elisabeth. Ook haar man werkt in de zorg, maar dan als kok bij een andere zorgorganisatie.

Anne Deckers, 22 jaar, heeft altijd bijbaantjes in de zorg gehad. Eerst bij haar vaders werkgever en nu alweer 5 jaar bij Land van Horne. Ze werkt bij het voedingsteam en het zorgteam van St. Elisabeth. Anne verblijft in Utrecht voor haar studie Social work, en komt in de weekenden terug voor haar bijbaan.

Diede Deckers, met 19 jaar de jongste telg, is afgelopen februari afgestudeerd als verzorgende-IG en medewerker maatschappelijke zorg. Haar stages heeft ze allemaal bij Land van Horne voltooid, dus de organisatie kende ze al. Nu werkt ze op de groepsverzorging van St. Elisabeth. Door rugklachten mag Diede geen fysiek zwaar belastend werk verrichten, vandaar de ambities om in de toekomst aanvullende cursussen te volgen, waarbij welzijn haar wel aanspreekt.

Omdat Anita doordeweeks werkt, treft ze Anne nooit bij St. Elisabeth. Maar Diede ziet Anne in het weekend vaker op de werkvloer. Als de diensten van de zusjes elkaar opvolgen, komt de een meestal wat eerder en blijft de ander nog even hangen, zodat ze samen kunnen buurten. Ook bij pap en mam thuis aan de keukentafel is het vaak gezellig vertellen over het werk, waarbij er een vriendelijke strijd heerst over wie de beste werkgever heeft! Het is in ieder geval duidelijk dat ze allen hart voor de zorg hebben.


Bekijk alle verhalen