Familie Boonen

Als familie praten we over de zorg, we weten waar het over gaat, dus we begrijpen elkaar helemaal

Tante Wilma en pap, mam (John en Nicole) en dochters Ester en Ilse, vijf personen van de familie Boonen zijn allemaal in dienst bij Land van Horne. John zelfs al 43 jaar en Wilma 28 jaar.

Ester begon als helpende: "Ik ben net geslaagd voor de opleiding Verzorgende IG en ga er 2 jaar Verpleegkunde achter plakken. Inclusief mijn stage ben ik al 5 jaar bij Land van Horne werkzaam. Haar zus Ilse begon als vrijwilligster bij de activiteitenbegeleiding van zorgcentrum Martinus, maar werkt sinds een jaar als medewerker Dienstverlening bij het Geriatrische Revalidatiecentrum. "Ik ben klaar met de opleiding Helpende en ga nu starten met Verzorgende IG."

De zussen zijn beiden groot geworden met zorg. Vader John werkt op de afdeling Logistiek, eerst in het ziekenhuis en daarna bij Land van Horne. Ook moeder Nicole heeft een zorgachtergrond. "Ik werd gevraagd om in de wasserij te komen werken. Ze kenden mij van onder andere de post en interne verhuizingen, dat deed ik samen met John." Ze werkt nu nog steeds in de linnenverzorging. John rijdt ook vrachtwagen bij de wasserij. Nicole: "Veel gelegenheid om elkaar te spreken tijdens het werk hebben we niet. Daarvoor is te weinig tijd."

Wilma, is een zus van John. "Onze opa woonde thuis bij ons en ging daarna naar de zorglocatie Camillus in Roermond. Daar kwam ik in aanraking met de zorg. Ik kwam uiteindelijk in Weert terecht, bij Martinus op de revalidatieafdeling. Dicht bij huis. Het mooie is dat mensen slecht lopend binnenkomen en weer hersteld naar huis gaan." Wilma begeleidt ook leerlingen op de revalidatieafdeling. "Als familie praten we over de zorg, we weten waar het over gaat, dus we begrijpen elkaar helemaal, omdat we allemaal in dezelfde situatie zitten."

Bijzonder is dat niemand fulltime werkt, althans op papier. "Ik werk maar 30 uur, maar soms ook 48 in de week", lacht Wilma. Een echt zorggezin! Jazeker. Ook de 91-jarige oma mogen we niet vergeten: "Ze heeft vrijwilligerswerk gedaan in de zorg, ook in Martinus", vult Nicole nog aan. "Ze bracht cliënten van Martinus naar de kerk."


Bekijk alle verhalen