Verhaal van

Eline en Ilona

Eline en Ilona

Manager en teamcoördinator dienst Behandeling Behandelcentrum aan het Zorgplein

Nieuw Behandelcentrum versterkt samenwerking

De behandelaren van Land van Horne kunnen niet wachten tot zij hun intrek nemen in het gloednieuwe Behandelcentrum aan het Zorgplein. "We gaan aan de slag in een ruimtelijk Behandelcentrum met een prachtige oefenzaal", vertelt Eline van Opstal, manager dienst Behandeling. Maar het grootste voordeel van dit nieuwe centrum is volgens Ilona Tulmans, teamcoördinator dienst Behandeling: "De gemakkelijke samenwerking tussen de behandelaren door de korte lijntjes".

Optimale samenwerking
De opzet van de nieuwbouw zorgt er namelijk voor dat onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en specialisten ouderengeneeskunde eenvoudig kunnen overleggen of even mee kunnen kijken bij een behandeling. "Dat was in de oudbouw wel anders", lacht Ilona. Naast de onderlinge samenwerking tussen de behandelaren versterkt het nieuwe complex ook de banden met het Huntingtoncentrum, het Geriatrisch Revalidatiecentrum en de Libra Revalidatie & Audiologie. Ilona: "Met al deze vakgebieden onder één dak zetten we meer in op het onderling delen van kennis om onze behandelingen nog beter te maken.

Behandeling in een (woon)zorgcentrum of bij u thuis
Vanuit het Behandelcentrum werken de specialisten van Land van Horne straks aan de behandeling van cliënten in de (woon)zorgcentra van de stichting alsook aan de behandeling van mensen die nog zelfstandig thuis wonen. Eline: "We bieden ondersteuning bij het zo vitaal mogelijk ouder worden in de eigen omgeving. Dit doen we onder de noemer Vitaal Thuis. Het behandel- en begeleidingsteam ondersteunt bij de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengt. Ons team van behandelaren stelt vanuit verschillende deskundigheidsgebieden de best passende behandeling of begeleiding samen."


Bekijk alle verhalen