Dimphy

Medewerker thuisbegeleiding Thuiszorg

Ik vind het belangrijk om mensen in hun waarde te laten en dat neem ik ook mee in mijn werk

Wat ben ik blij om weer terug te zijn in de zorg, nadat ik enkele jaren heb gewerkt in het bedrijfsleven als receptioniste. Bij Land van Horne ben ik begonnen in de huishouding bij mensen thuis. In de huishouding heb ik een tijdje meegelopen met een individuele begeleider en zo ben ik uiteindelijk in deze functie gerold. Ik doe het nu alweer 4 jaar en het bevalt mij nog steeds ontzettend goed.  

Ik vind het belangrijk om mensen in hun waarde te laten en dat neem ik ook mee in mijn werk. Mensen met dementie kunnen als een blad aan de boom omslaan. Het ene moment zijn ze vrolijkhet andere moment boos en binnen 3 woorden kan er weer gelachen worden. Mensen die minder toegankelijk zijnprobeer ik positief te prikkelen en bij te sturen, zonder dat ze het gevoel hebben dat ze minder goed zijn. 

In mijn vak maakt het mij gelukkig als mensen mij herkennen en erkennen. Ze laten door kleine dingen zien dat ze mijn bezoek waarderen. Een glimlach op hun gezicht, de twinkeling in hun ogen of gewoon een 'dankjewel'. Een tijdje geleden was ik een eitje aan het bakken voor een cliënt en hij zei: 'Ik moet mijn dochter vragen of ze je ook goed betaalt'. Daar moet ik dan toch wel om lachen.  

Diegenen die de stap naar de zorg willen maken, maar nog twijfelen, zou ik willen adviseren om het eens te proberen, want ze zeggen wel eens 'onbekend maakt onbemind'. Durf je deze stap niet in een keer te maken, begin dan eens met kleine stappen door bijvoorbeeld mee te lopen met een collega of vrijwilligerswerk te doen.  


Bekijk alle verhalen