Verhaal van

Corrie Peeters

Corrie Peeters

Terugblik 1 jaar coronavirus Zorgcentrum St. Elisabeth

We waren blij toen we na een lange tijd langzaam wat activiteiten mochten opstarten. Mensen willen toch graag aanspraak.

Corrie Peeters is samen met haar man Wiel al jaren vrijwilligers bij zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen. Na pensionering is Corrie blijven komen naar St. Elisabeth en begeleidt op vrijdagmiddag het handwerkgroepje. Beide gaan op dinsdag met de bewoners wandelen die naar buiten willen.

Ziek door corona
"Helaas stopte ons vrijwilligerswerk toen de eerste golf van het coronavirus losbarstte. Alle zorgcentra gingen dicht en Wiel raakte zelf besmet met het virus. Ik heb hem die periode moeten verzorgen, zo slecht was hij eraan toe. Gelukkig is het bij mij bij een verkoudheid gebleven."

Activiteiten starten langzaam op
"Voor ons als vrijwilligers viel er door de sluiting van de zorgcentra veel weg. We konden niet meer gaan wandelen of winkelen met cliënten of een bezoekje met ze brengen aan naasten. We waren blij toen we na een lange tijd langzaam wat activiteiten mochten opstarten. Mensen willen toch graag aanspraak. Een slechtziende vrouw vindt het heerlijk om erbij te zitten en bolletjes wol op te rollen, al luisterend naar het gekeuvel. Het was zo mooi om te zien hoe blij de mensen waren toen ze weer een ommetje in de frisse lucht met ons konden maken."

Wat was komt niet meer terug
"Door corona is de maandagmiddag echt anders geworden, dat is echt jammer. Vóór corona werden altijd leuke activiteiten georganiseerd. Van tuinfeest, tot high tea, van boerenbruiloft met Carnaval, tot optredens van een koor. Het was fantastisch! Nu organiseren we andere activiteiten in kleinere groepjes en moeten de mensen blijven zitten. Ook wandelen doen we nu in kleinere groepen. Gelukkig hebben we tijdens de coronacrisis de relaties met de cliënten vast kunnen houden. Zo hebben we voor Kerstmis theelichtjes geknutseld voor de bewoners om ze te laten weten dat uit het oog niet uit het hart is. En kunnen we samen met de andere vrijwilligers hen afleiding bieden om de dagelijkse sleur te doorbreken."


Bekijk alle verhalen