Verhaal van

Cindy Stienen – de Graaf
Cindy Stienen - de Graaf

Cindy Stienen – de Graaf

Terugblik 1 jaar coronavirus Geriatrisch Revalidatiecentrum

Ik ben ongelofelijk trots op mijn team en iedereen die werkzaam is bij het Zorgplein. Iedereen bleef in deze tijd de mogelijkheden zien en zette de cliënt centraal, ondanks het gevaar op besmetting.

Cindy Stienen-de Graaf is teamleider op de afdeling Geriatrische Revalidatie en heeft een hectisch jaar achter de rug vanwege haar rol als teamleider en door de vele ontwikkelingen op haar afdeling.

Corona-afdeling op het GRZ
"Bij de geriatrische revalidatie heeft het coronavirus een grote rol gespeeld. Wij zijn vanaf het begin nauw betrokken geweest, ook vanwege de samenwerking met het SJG Weert. Een van onze afdelingen is in 1,5 dag omgebouwd tot corona-afdeling. Het is ongekend wat de kracht van samenwerken en omdenken ons heeft gebracht. Door corona moesten we de zorg heel anders organiseren dan voorheen. De cliënt stond centraal, of het nu ging om behandeling, even dat luisterend oor of hulp bij het ontbijt. De muren van hoe je denkt wat de beste zorg is, die verdwenen. We hebben niet alleen maar mensen mogen zien revalideren, maar kregen ook te maken met palliatieve zorg. Daar waar we konden deden we dit zoveel mogelijk samen met de familie. Afscheid nemen van je dierbaren kun je maar één keer doen."

Rol van teamleider
"Een moeilijk moment voor mij was toen er discussie gevoerd werd over persoonlijke beschermingsmiddelen. Als teamleider ben ik er verantwoordelijk voor dat medewerkers met een veilig gevoel konden werken. Daarnaast heb je ook te maken met hun naasten. Als teamleider behartig je in deze situatie zoveel belangen, maar je bent er zelf ook nog.

Er ligt veel op het bordje van een teamleider en ik voel me overal verantwoordelijk voor. Ik wil dat de cliënten goede zorg krijgen, maar wil ook goede omstandigheden voor mijn medewerkers. Een lange tijd was ik dag en nacht bereikbaar, er waren collega's die mij ondersteunde, maar soms voelde het wel eenzaam. Ik ben dan ook heel blij met mijn man en kinderen. Zij begrijpen mijn werk en steunen mij hier enorm in."

De kracht van samenwerken en omdenken
"Hartverwarmend waren de initiatieven die vanuit allerlei groepen uit de maatschappij georganiseerd werden. Dat gaf ons het gevoel dat men ons ook ziet. Ik ben ongelofelijk trots op mijn team en iedereen die werkzaam is bij het Zorgplein. Iedereen bleef in deze tijd de mogelijkheden zien en zette de cliënt centraal, ondanks het gevaar op besmetting. Het is een periode waar we binnen de GRZ veel hebben kunnen betekenen en iedereen wilden hier aan bijdragen."


Bekijk alle verhalen