Cindy en Annemie

Teamleider en manager Geriatrische Revalidatie Geriatrisch Revalidatiecentrum aan het Zorgplein

Alles is revalidatie

Een van de onderdelen aan het Zorgplein is het Geriatrisch Revalidatiecentrum. "We zijn heel blij met het nieuwe complex, vooral met de nabijheid van het Behandelcentrum," vertelt een enthousiaste Cindy Stienen, teamleider Geriatrische Revalidatie.

Alles is revalidatie
"We streven altijd naar een verbetering in het dagelijks functioneren, zodat cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Het motto van de revalidatie is daarom ook 'Alles is revalidatie'. Alle momenten op de dag zijn onderdeel van het herstelproces. Van koffie zetten tot het opmaken van het bed. Ook de betrokkenheid van mantelzorgers en familie is erg belangrijk. Op die manier werken we samen aan het herstel van een cliënt."

De toekomst
Om de geriatrische revalidatie nog meer op de kaart te zetten wordt er ook volop aan de toekomst gedacht. Cindy legt uit: "We hebben een aantal pijlers waar we ons de komende jaren op gaan richten. Zo willen we graag meer samenwerken met strategische partners zodat cliënten met hun vraag zo goed mogelijk geholpen worden. Ook blijven we werken aan het creëren van een goede werk- en leeromgeving voor medewerkers zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Dat geldt ook voor leerlingen en stagiaires."

Samenwerking
Door het nieuwe Zorgplein zit het Behandelcentrum vlakbij. "De samenwerking met de behandelaren was al goed, maar is is alleen nog maar verbeterd", aldus Annemie en Cindy.


Bekijk alle verhalen