Celine

Helpende Plus Zorgcentrum Martinus - Huntingtonafdeling

Als je een mensenmens bent, dan raad ik je zeker aan om in de zorg te komen werken

Na een periode van 17 jaar in de horeca, begon het weer te kriebelen. Ik ben een mensenmens en wil voor en met mensen werken. Voordat ik aan de slag ging in de horecaheb ik 15 jaar in de gezinszorg gewerkt.  

Op de afdeling Revalidatie ben ik gestart als zorgassistente. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan, zo nam ik meer taken op me dan wat bij mijn functie hoorde, zoals het voedingsstukje en meehelpen bij de toiletgang. Het was dan ook niet verrassend dat ik de BBL-opleiding Helpende Plus ben gaan volgen. Deze opleiding is echt een verrijking in mijn werk geweest. Nu mag ik handelingen uitvoeren die ik voorheen niet zelfstandig mocht doen.

Mijn nieuw avontuur als helpende plus begon in de thuiszorg. Het was een fantastische tijd! Nu werk ik alweer een tijdje op de afdeling Huntington. De ziekte Huntington is voor mij nog redelijk onbekend, maar dit zorgt weer voor nieuwe prikkelingen in mijn werk. Het is een jongere doelgroep die warme zorg nodig heeft. Het werk is geweldig! Ook hebben we een superleuk team. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. 

Ik heb al heel wat afdelingen gezien bij Land van Horne: Revalidatie, Thuiszorg, Somatiek, PG en HuntingtonDe afwisseling is super, want jdoet veel ervaring op en je leert werken met verschillende doelgroepen. Als je een mensenmens bent dan raad ik je zeker aan om in de zorg te komen werken. Je kunt zelf bepalen hoever je wilt groeien. En niet onbelangrijk, je bent altijd verzekerd van een baan. 


Bekijk alle verhalen