Verhaal van

Carmen de Wit

Carmen de Wit

Terugblik 1 jaar coronavirus Individuele begeleiding

De persoonlijke beschermingsmiddelen die wij bij cliënten in huis dragen en het houden van 1,5 meter afstand hebben een grote impact op de cliënten.

Carmen de Wit is individuele begeleider en heeft in de coronacrisis een stap extra gezet voor haar cliënten.

Mooie momenten creëren
"Wat mij in deze crisis het meest bij is gebleven is de eenzaamheid bij cliënten. Veel van mijn cliënten hebben al niet heel veel contacten en het afgelopen jaar is hun wereldje alleen nog maar kleiner geworden. Ze zitten voornamelijk binnen, vanwege de landelijke maatregelen maar ook omdat veel van hen niet zelfstandig naar buiten kunnen. De cliënt krijgt van mij dan ook de volste aandacht. Ik probeer samen met de cliënt van elk moment een mooi moment te maken."

Afstand houden
"De persoonlijke beschermingsmiddelen die wij bij cliënten in huis dragen en het houden van 1,5 meter afstand hebben een grote impact op de cliënten. Dat laatste is zo lastig, juist omdat je ze juist nu zo graag een knuffel of schouderklopje wil geven. De coronacrisis heeft ook impact op mijn vrijetijdsbesteding. Normaal ben ik druk met hobby's, maar nu heb ik meer tijd om dingen in huis te doen. Dat is ook wel eens fijn, maar ik kijk er naar uit om weer iets gezelligs te doen met een groep vrienden."

Flexibiliteit
"Trots ben ik op het team waarin ik werk en de samenwerking met de zorg en de familie. Doordat veel voorzieningen dicht waren, was het nodig dat de ondersteuning bij cliënten uitgebreid werd. Onze teamleidsters pakten dit op een top manier op en iedereen binnen het team ondersteunde elkaar, zelfs al moest je extra uren maken. Ook ben ik natuurlijk erg trots op onze cliënten, die deden het toch maar!"

 

Me­vrouw Slaats-Nies ont­vangt In­di­vi­du­e­le be­ge­lei­ding. "Het is jam­mer dat ik niet meer naar de Zon­ne­bloem, het kie­nen en de win­kel kan. Daar­om brei ik nu veel. Mijn over­buur­vrouw die ik al sinds school ken­de, heb ik aan co­ro­na moe­ten af­ge­ven."

Bekijk alle verhalen