Bart

Fysiotherapeut Geriatrisch Revalidatiecentrum

Voor deze mensen is het net zo zwaar als topsport en het levert ze veel resultaat op

Als fysiotherapeut bouw je een band op met cliënten, vooral bij intensieve revalidatietrajecten leer je de cliënt echt goed kennen. De meeste cliënten komen via het ziekenhuis bij ons in het Geriatrische Revalidatiecentrum. Ze zijn soms volledig afhankelijk van anderen. Bij deze personen kun je veel betekenen. Het is dan ook geweldig als de cliënt weer zelfstandig naar huis gaat. Ook is het gewoon leuk om met ouderen te werken. In mijn vrije tijd ben ik leider en bestuurslid bij een jeugdvereniging. Op mijn werk ben ik vooral bezig met ouderen. Het is voor mij de perfecte combinatie. 

In mijn werk maak ik wonderbaarlijke situaties mee. Zo werd een tijdje geleden een cliënt bij ons opgenomen die volledig verlamd was door een herseninfarct. Tegen onze verwachtingen in kon hij enkele weken later na een intensief revalidatietraject weer lopend, etend en redelijk pratend naar huis. Echt fantastisch, dit had niemand zien aankomen! Hij komt nu op de dagbehandeling om een stukje revalidatie voort te zetten, met als doel dat hij over een tijdje zelfs misschien weer kan fietsen.  

Bij Land van Horne heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelingen. Zo heb ik een 4-jarige incompany opleiding Geriatriefysiotherapie afgerond en heb ik naast het geven van fysiotherapeutische behandelingen ook nog enkele neventaken. Deze afwisseling is perfect voor mij. In het Geriatrisch Revalidatiecentrum werken we samen met behandelaren van verschillende disciplines. We doen het echt met zijn allen, de behandelaren én de zorg.  

Voor ouderen is revalideren hard werken. Voor deze mensen is het net zo zwaar als topsport en het levert ze veel resultaat op. Dus als je mensen echt vooruit wilt helpen en iets wilt doen waar je voldoening van krijgt, ga dan bij ons aan de slag.  


Bekijk alle verhalen