Anne

Specialist ouderengeneeskunde

Mijn doel is om het leven van een kwetsbare oudere prettiger te maken

In vier weken tijd ben ik tijdens mijn start als basisarts verliefd geworden op de ouderenzorg. Het raakte mij dat je zoveel kunt betekenen voor mensen in hun laatste levensfase zowel in het verpleeghuis als thuis. Inmiddels werk ik al een aantal jaar bij Land van Horne, eerst als basisarts en vanaf 2018 als specialist ouderengeneeskunde. 

De warme cultuur, het samenwerken in een team maar ook het feit dat we zoveel verschillende soorten zorg binnen de organisatie leveren maakt dat ik heel graag bij Land van Horne werk. In mijn vak kom ik veel verschillende zaken tegen, palliatieve zorg, probleemgedrag bij dementie, lichamelijke klachten of juist sociale aspecten. Maar ik doe ook de organisatorische kant. Die diversiteit maakt mijn werk leuk. Ik ben daarmee niet alleen de dokter die iemand geneest maar veel meer.

Mijn doel is om het leven van een kwetsbare oudere prettiger te maken. En dat betekent niet altijd iemand genezen maar vaak wel de kwaliteit van leven beter maken. Die omslag is voor sommige cliënten, maar ook de mensen daaromheen, soms een opluchting. Dat is ook betermaken maar dan op een andere manier. Iemand laten inzien dat het niet alles of niets hoeft te zijn, maar dat er ook een grijs gebied is waarin hij of zij ook op een prettige manier kan leven, daar doe ik het voor. En daarmee help je niet alleen de cliënt maar ook de mantelzorgers.  

In de gemeente Cranendonck werk ik nauw samen met de huisartsen en help ik dus ook mensen in de thuissituatie. Daar is namelijk al veel te organiseren waarmee je niet alleen de cliënt maar ook de mantelzorg helpt en je iemand langer thuis kunt laten wonen. We zetten daarmee onze expertise ook buiten onze eigen locaties in. Ook dat doen we bij Land van Horne.

Waarom je in de zorg moet komen werken? Kom vooral eens kijken in het verpleeghuis. Het is niet zo grijs als er soms over wordt gesproken. Het is een heel dynamisch vak waarin je kunt samenwerken in een hele leuke en veilige omgeving. En je levert elke dag een mooie bijdrage aan de kwaliteit van leven van een kwetsbare oudere in de laatste levensfase, en dat is heel waardevol!


Bekijk alle verhalen