Anjes Velzeboer

Terugblik 1 jaar coronavirus Vaccinatieteam

Ik ben er trots op dat ik Land van Horne kon helpen met vaccineren, dat vond ik geweldig.

Anjes Velzeboer, gepensioneerd oud-medewerker, draagt vrijwillig haar steentje bij aan het vaccinatieteam van Land van Horne.

Terugblik
"Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. Het feit dat je ineens niet alles meer kon, dat was niet prettig. Het programma Frontberichten van de NPO is mij bijgebleven. Je las en hoorde op het nieuws van alles over corona. Dat leek zo ver weg. Door dit programma tijdens de eerste golf werd je hard geconfronteerd met de realiteit. De grilligheid en het onzichtbare van het virus daar schrok ik enorm van.

Je bent gewend dat alles in je bereik ligt en ineens kan dat niet meer. Dat is wel raar en niet altijd even prettig. Ik vind het vervelend om te zien wat deze crisis met de hele maatschappij doet, ouderen maar ook jongeren lijden eronder."

Lichtpuntjes
"Er waren ook lichtpuntjes in de coronacrisis. Zo genoot ik extra van de momenten waarop er weer iets extra's was, zoals het zien van mijn kleinkinderen. Of de digitale ontwikkelingen. In het verleden moest ik niks hebben van al dat "digitale gedoe", maar nu vind ik het toch wel fijn en helemaal niet zo stressvol als ik dacht. Ook wandel ik al een lange tijd elke maandag samen met een vriendin, normaal gaan we dan even bij gasterij De Stoof een kopje koffie drinken. Toen dat niet meer kon vanwege de coronamaatregelen, gingen we even in de tuin van Hushoven zitten. Op dat moment kwamen bewoners een gezellig praatje met ons maken. Zij hadden ons wel eens een kopje koffie zien drinken. Dat was heel mooi en leuk om mee te maken."

Medemens
"Ik ben er trots op dat ik Land van Horne kon helpen met vaccineren, dat vond ik geweldig. Verder maakte ik er het beste van en probeerde anderen te helpen, zoals af en toe bellen of langsgaan bij iemand die eenzaam was. Ik kon als het mooi weer was er nog op uit, een stukje fietsen of de hond uitlaten. Niet iedereen kon dat en voor hen wilde ik graag iets betekenen."


Bekijk alle verhalen