Anja

Helpende Plus Zuyderborgh

De ouderenzorg, een bijdrage leveren aan de laatste levensfase is echt mijn passie.

Ik heb jaren in de horeca gewerkt tot dat een vriendin zei, 'Je moet eens bij Land van Horne kijken, daar hebben ze banen die jij leuk vindt.' En ze had helemaal gelijk, ik werk inmiddels ruim 7 jaar in de zorg en het is helemaal mijn ding.

 

Ik begon als zorgassistente op het kleinschalig wonen in Budel maar ik wilde meer zorg. Als zorgassistente ligt toch de nadruk op voeding en activiteiten. Daarom startte ik met de opleiding helpende-plus. Ik ben zo blij dat ik dat op mijn leeftijd die kans nog krijg. Inmiddels ben ik geslaagd en werk ik in het kleinschalig wonen in Zuyderborgh. En dat is helemaal mijn plek.

De ouderenzorg, een bijdrage leveren aan de laatste levensfase is echt mijn passie. Ik vind het erg fijn om ervoor te zorgen dat bewoners hun eigen regie kunnen behouden. Dat zijn juist de kleine dingen, zodat ze een fijne dag hebben. En vaak zijn ze het meteen weer vergeten, maar ik word blij van de momenten dat ze genieten.

In Zuyderborgh kan ik helemaal mijn ei kwijt. Om onze bewoners van de kleine dingen te laten genieten, organiseer ik allerlei dingen. Zo heb ik oude telefoon met een collega opgehaald om te laten ombouwen tot een wonderfoon. Daarmee is het net alsof bewoners een familielid aan de telefoon krijgen. Daar beleven de bewoners zoveel plezier aan. Ik heb ook een kletspot ontwikkeld waarin o.a. oude foto's zitten van allerlei dingen, oude merken, kinderen in een teil, schoolsituaties, de melkboer. Als je die pot op tafel zet, komen de verhalen van de bewoners vanzelf. Prachtig toch, als ik op die manier de bewoners een mooie dag kan geven, daar doe ik het voor!


Bekijk alle verhalen