Verhaal van

André Meulendijks

André Meulendijks

Terugblik 1 jaar coronavirus Crisisteam

Ondanks dat het coronavirus het afgelopen jaar een grote impact heeft gehad, hebben de medewerkers van Land van Horne de zorg toch overeind gehouden. Een groot compliment voor iedereen.

André Meulendijks, manager Dienst Behandeling en Specialist Ouderengeneeskunde, heeft het afgelopen jaar meegedraaid in het crisisteam van Land van Horne.

Terugblik
"Ik kan mij nog goed herinneren dat het overleg over de ontwikkelingen van het coronavirus vorig jaar begon met een paar collega's, maar het groeide al gauw uit tot een heus crisisteam. Dit team neemt beslissingen en maakt beleid. De ontwikkelingen rondom het virus volgden elkaar in het begin in zo'n rap tempo op, dat enkele dagen later alles alweer anders kon zijn. Dat was soms wel frustrerend. Wat mij ook goed is bijgebleven is de corona-uitbraak op mijn afdeling in Mariënburght, dat vond ik heel erg heftig."

Virus slaat toe
"Als crisisteam zijn en blijven we kritisch, we houden alle ontwikkelingen in de gaten en leren van de zaken die anders hadden gemoeten. Zo waren we na de eerste golf van het virus een van de eerste verpleeghuizen met een screeningsprotocol waarin we preventief gingen testen. Dit werd ook opgepikt door het NOS journaal. Door deze preventieve testen hebben we veel besmettingen kunnen voorkomen. Maar helaas niet de grote uitbraken in Hornehoof en Ververshof tijdens de tweede golf. Je ziet, ook binnen de medische dienst, dat collega's in deze tijd gegroeid zijn in hun werkzaamheden. Ook de onderlinge samenwerking is echt verbeterd."

Samenwerking
"Ondanks dat het coronavirus het afgelopen jaar een grote impact heeft gehad, hebben de medewerkers van Land van Horne de zorg toch overeind gehouden. Een groot compliment voor iedereen."


Bekijk alle verhalen