Verhaal van

Mw. Kiggen-Stals
Mw. Kiggen-Stals staat positief in 't leven

Mw. Kiggen-Stals

Cliënt thuiszorg

Positief blijven, ondanks alles wat je meemaakt. Dat is de kracht.

Je zou het niet zeggen: onlangs vierde ze haar 80e verjaardag, samen met haar kinderen, kleinkinderen en vooral haar achterkleinkinderen. "Een onvergetelijke dag!" En dat zegt ze met nadruk.

Mevrouw Kiggen heeft al heel wat meegemaakt, ook op het gebied van gezondheid. Toch zit ze niet bij de pakken neer. "Na een hartoperatie heb ik in St. Martinus gerevalideerd en sinds drie en een half jaar woon ik in dit huis." Mevrouw woont zelfstandig in Weert en krijgt ondersteuning thuis. "Iedere dag krijg ik zorg van de medewerkers van Stichting Land van Horne. Persoonlijke verzorging en schoonmaak. Daar ben ik heel blij mee. De medewerkers zijn bijzonder aardig en hebben tijd voor me." Goede zorg vindt ze belangrijk, maar ook aan een praatje hecht mevrouw Kiggen grote waarde. "'s Morgens al heel vroeg en 's avonds komt de zorg en tussendoor ga ik naar het buurthuis in Fatima, naar het huiskamerproject. Ik wil socialiseren. Alleen thuis zitten is niks voor mij."

"Positief blijven, ondanks alles wat je meemaakt. Dat is de kracht", geeft de kwieke 80-jarige iedereen mee als goede raad.


Bekijk alle verhalen