Verhaal van

Mieke Vakan

Mieke Vakan

Vrijwilliger Woonzorgcentrum Eegelshoeve

Heerlijk als je de mensen zo ziet genieten in het water. Voor sommige ouderen is het letterlijk een warm bad aan herinneringen en ontspanning.

Mieke is als vrijwilligster werkzaam op het kleinschalig wonen in Eegelshoeve. Ze betrekt de bewoners waar mogelijk bij kleine klusjes, gaat een stukje wandelen of neemt een kijkje in de tuin. Eenmaal per drie maanden wordt het plaatselijke binnenzwembad in Someren voor een uurtje afgehuurd en geniet Mieke samen met een groepje cliënten, familieleden en medewerkers van het water. In het zwembad is een rolstoellift aanwezig zodat mensen gemakkelijk het water in kunnen. Ook is de bodem verstelbaar zodat het nooit diep is.

Zelf zwemt Mieke ook veel, dus toen haar gevraagd werd om deze activiteiten mee te ondersteunen, hoefde ze geen moment na te denken: Natuurlijk! "Heerlijk als je de mensen zo ziet genieten in het water. Voor sommige ouderen is het letterlijk een warm bad aan herinneringen en ontspanning. Zo zijn er ouderen die spontaan gaan zingen," vertelt Mieke. "Of stukjes stappen in het water, terwijl ze in het dagelijks leven in de rolstoel zitten."


Bekijk alle verhalen