Verhaal van

Mevrouw Wehrens

Mevrouw Wehrens

Kortingspashouder en deelneemster activiteiten

Je moet kunnen lachen in het leven.

Meneer en mevrouw Wehrens wonen in het centrum van Weert. Beiden zijn ze lange tijd gepensioneerd en naar enthousiast eigen zeggen vervelen ze zich geen dag. Mevrouw Wehrens is kortingpashouder van Land van Horne en doet wekelijks mee aan activiteiten in zorgcentrum Ververshof, dat vlak bij haar flat ligt.

 

 

 

"Zo lang als dat mogelijk is, blijven we actief", vertelt mevrouw. Ze gaat graag winkelen in Weert of zelfs Roermond of Eindhoven. Bijna jaarlijks gaat ze met haar man op vakantie naar Spanje en elke week gaat ze een paar keer de deur uit om samen met anderen activiteiten te ondernemen.

Fanatiek: gevulde prijzenkast

"Twee keer per week ga ik koersballen. Dat doe ik al ruim tien jaar. Ik ben ook echt fanatiek" vertelt ze terwijl het echtpaar trots de gevulde prijzenkast laat zien. "Dat doe ik in Ververshof samen met mensen uit mijn flat. Het samenzijn, dat vind ik het leukste. Een kopje koffie of drankje in de pauze, een praatje, er wordt een mop verteld; je moet kunnen lachen in het leven." Ook gaat mevrouw kienen in Ververshof. "Dan neem ik mijn buurvrouw gezellig mee." Ze schuiven dan ook aan tafel bij mensen uit het zorgcentrum. "Mocht het bij hen niet meer zo goed gaan, dan help ik een handje."

Onder de mensen zijn

Mevrouw is al ruim tien jaar kortingpashouder en is zeker nog niet van plan om te stoppen. "We kunnen nog goed vooruit, voelen ons gezond. Het is goed voor je om actief te zijn en onder mensen te blijven."

Test
1234

Bekijk alle verhalen