Verhaal van

Martin Scheurs

Martin Scheurs

Cliënt Geriatrisch Revalidatiecentrum

Er wordt hier hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor een grapje.

Hoe verder als je getroffen wordt door een herseninfarct? Het overkwam Martin Scheurs. Na een periode van angst, onzekerheid en twijfel mocht de Weerternaar gaan revalideren in het Geriatrisch Revalidatiecentrum van Land van Horne. "Ik had meteen het gevoel dat hij hier op zijn plaats was", vertelt echtgenote Gerrie, die het woord doet omdat de spraak van Martin weg is. "Het is moeilijk voor te stellen, maar Martin kon helemaal niks meer. Hij kon alleen slapen. Het heeft al zes weken geduurd om hem weer aan het slikken te krijgen. En nu zie ik hem elke dag vooruit gaan. "Er wordt hier hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor een grapje."

Samenwerking op alle fronten. En met iedereen. Dat staat hoog in het vaandel in het Geriatrisch Revalidatiecentrum. Dat ook de familie een belangrijke rol speelt, illustreert Gerrie aan de hand van een voorbeeld. "Toen ik jarig was, stonden de verpleegkundigen me op te wachten bij de lift en zongen ze voor me." Zorgcoördinator Jeannine Vranken voegt er glimlachend aan toe: "Martin kon dat toen niet, dus hebben wij dat voor jou gedaan".

Inmiddels is Martin weer thuis. Maar voordat het zo ver was, hebben verschillende professionals twee maanden intensief gekeken of hij ook echt wel naar huis kon. "Als ik terugblik op de afgelopen vijf maanden, dan is Martin geweldig behandeld en verzorgd in het Geriatrisch Revalidatiecentrum. Nee, mij hoor je niet mopperen", vertelt Gerrie met een glimlach.


Bekijk alle verhalen