Verhaal van

Eric van Boekel

Eric van Boekel

Leerling Verzorgende IG

Het klikte met de bewoners, met de medewerkers en met de familie van de bewoners. Ik voelde me enorm welkom.

Een gebroken voet die leidt tot een carrièreswitch? Onwaarschijnlijk? Nou nee! Na bijna dertig jaar vrachtwagenchauffeur zit Eric sinds kort weer in de schoolbanken. Hij volgt een driejarige opleiding tot Verzorgende IG bij Land van Horne.

Eric brak zijn voet tijdens het laden en lossen van zijn vrachtwagen. Na een periode van rust en herstel adviseerde de bedrijfsarts om tijdelijk vrijwilligerswerk te gaan doen om in het werkritme te blijven. "Ik wilde graag wat anders. Werken met mensen, dat zag ik wel zitten", vertelt Eric. Hij ging aan de slag bij zorgcentrum Eegelshoeve: ouderen begeleiden met dementie, een praatje maken, helpen met eten en een rondje fietsen op de duofiets. "Het klikte met de bewoners, met de medewerkers en met de familie van de bewoners. Ik voelde me enorm welkom."

Als snel ging het beter met zijn voet en hij ging zich ook inzetten voor mensen met de ziekte van Huntington in het zorgcentrum St. Joseph. "Ik vond het eerst wel heftig. Maar ook hier was ik snel op mijn plek. Toen wist ik het; de zorg is mijn ding. Met een laatste zetje in mijn rug van mijn zorgcollega's en bedrijfsarts ben ik begonnen aan de opleiding tot Verzorgende IG. Land van Horne heeft me goed begeleid bij dit traject. Ik heb er zin in!"


Bekijk alle verhalen