Verhaal van

Arthur Annegarn heeft Volledig Pakket Thuis
Volledig Pakket Thuis

Arthur Annegarn heeft Volledig Pakket Thuis

Cliënt Thuiszorg Woonzorgcentrum Hushoven

Dit is een full service pakket, zeg maar.

De heer Arthur Annegarn (63) woont zelfstandig in een appartement in woonzorgcentrum Hushoven. Deze woonruimte huurt hij van Wonen Limburg. "Het is een ruime woning op de benedenverdieping, maar de patio mag wel vrolijker." Hij wijst naar de grijze metalen brandtrap die naar de bovenverdiepingen loopt. "En de gangen hadden voor mijn 'cabrio' wat breder mogen zijn." Hij doelt op zijn scootmobiel, waarmee hij zich buiten zijn appartement beweegt. Maar hij is niet ontevreden.

 

Hij is aangewezen op een rolstoel en scootmobiel en heeft meer dan gemiddelde zorg nodig. Komend vanuit een vrijstaande woning vraagt het wonen in een appartement van hem enige aanpassingen, maar dat heeft hij er graag voor over. "Het alternatief is om in een zorgcentrum te wonen. Dank zij het Volledig Pakket Thuis kan ik zelfstandig blijven wonen en krijg ik alle zorg die in een zorgcentrum wordt geboden aan huis."

Alles in handen van Land van Horne

Voorheen kreeg hij hulp bij het huishouden via de Wmo. Nu kan hij met zijn CIZ indicatie voor het Volledig Pakket Thuis bij Stichting Land van Horne terecht. "In het begin waren er opstartproblemen, maar inmiddels loopt alles goed. Dit is een full service pakket, zeg maar. Alles is in handen van Land van Horne, dat is heerlijk. Je hebt een of twee aanspreekpunten. Als iets nodig is, regelen zij het. Land van Horne verzorgt mijn beddengoed, theedoeken, zelfs de dweil. De huishoudelijke hulp doet mijn persoonlijke was en houdt mijn appartement bij."

Niks is ze teveel

Wat de zorg betreft is de heer Annegarn heel tevreden; "De bereidwilligheid van de medewerkers is groot. Eigenlijk is niks ze teveel, ondanks de tijdsdruk. Ze komen op afgesproken momenten en ook als ik ze tussendoor nog nodig heb."

Pakket zelf samenstellen

Aan activiteiten doet de heer Annegarn niet mee. "Ik wil mijn dag zelf kunnen indelen. De tijd voor activiteiten ruil ik in voor meer schoonmaak en zorg. Dat kan bij het VPT." Ook de maaltijden zitten in het pakket. De warme maaltijd eet hij tussen 12 uur en 13.30 uur in het restaurant. "Dat was wennen: 's middags warm eten in plaats van 's avonds. Ik neem mijn soep en toetje steeds mee naar mijn appartement en eet die 's avonds. Zo heb ik toch nog iets warms. Het is wel wennen met boodschappen doen: ik koop nog vaak teveel", grapt hij.


Bekijk alle verhalen